Lívance s ovocem na tři způsoby

Připravit lívance není žádná věda

Pokud se vám nechce zdržovat s kynutým těstem, které  dělaly naše babičky, existuje spousta dalších receptů pro jejich snadnou a rychlou přípravu. Na našem blogu najdete třeba postup na jogurtové lívance. Abyste měli každý kousek stejně velký a pravidelně kulatý, smažte těsto na lívanečníkové pánvi. Moderní kousky mají nepřilnavé povrchy, takže stačí použít minimum tuku. Pánvička na 4 lívance je fajn, ale chcete-li zkrátit dobu, kterou u plotny prostojíte, doporučujeme lívanečník na 7 kousků.

Hotové malé sladké placky můžete posypat cukrem, polít medem nebo promazat marmeládou či čokoládovou pomazánkou. A chcete-li přidat ještě ovoce, inspirujte se našimi nápady.

Rectangle 134

Teplé ovoce

Teplé lesní ovoce je pochoutka sama o sobě a v kombinaci s lívanci se po něm zapráší dvojnásob. Horkou lesní směs připravíte tak, že dáte do kastrůlku směs lesního ovoce, (pokud máte čerstvé sbírané, namíchejte maliny, borůvky a ostružiny, pokud ne, využijte běžně dostupnou lesní směs), přidejte trošku cukru, medu nebo jiného sladidla a zalijte vodou. Nechte vařit, dokud se směs nezahustí a nezredukuje. Servírujte přelivem na lívance se šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.