Hrnce a kastroly s nepřilnavým povrchem
Hrnce, kastroly, rendlíky jsou základními pilíři každé kuchyně. Velkou popularitu si získaly hrnce a kastroly s kvalitním nepřilnavým povrchem. Nepřilnavý hrnec se hodí pro kuchaře začátečníka i opravdového profesionála. Díky speciálnímu antiadheznímu povrchu se pokrm nepřipálí a to za použití menšího množství tuku. Vysoká kvalita a zajímavá i netradiční barevná provedení nádobí s nepřilnavým povrchem osloví i náročné kuchaře.
Nejprodávanější
- nádobí s nepřilnavým povrchem – kovové nádoby s nepřilnavou povrchovou úpravou umožňují použití velmi malého množství tuku
- nádobí nepřilnavým povrchem je vysoce odolné proti připálení
- díky antiadheznímu povrchu je potřeba méně tuku a vaření je tím zdravější a šetrnější
- jednoduchá údržba, vhodné i do myčky na nádobí
- při přípravě pokrmů v nádobě s nepřilnavým povrchem buďte opatrní a používejte jen šetrné náčiní.
Jaké nádobí vybrat a na co se nejlépe hodí?
- Hrnec – nádoba, kde je průměr dna menší než výška. Hodí na ohřev vody, přípravu polévek, vaření brambory, rýže, těstovin apod
- Kastrol – nízká nádoba s větším průměrem dna. Ideální na přípravu omáček a ohřev pokrmů. V nižších nádobách dochází k rovnoměrnému ohřevu připravovaných pokrmů
- Rendlík – menší nádoba s delší rukojetí. Vhodný na ohřev menšího množství pokrmů nebo na přípravu jíšky, vajíček nebo cibulky.
Všechny hrnce i kastroly v nabídce jsou vhodné na sklokeramický, elektrický i plynový sporák, pokud ale máte úspornou indukční plotýnku, pak potřebujete nádobí vhodné na indukci. Hrnce na indukci jsou ale vhodné na všechny druhy sporáku.
PÁR DOBRÝCH RAD Y TIPŮ
Hrnce i kastroly jsou většinou dodávány včetně poklice, pokud ale potřebujete náhradní, pak koukněte na výběr náhradních skleněných pokliček.
K údržbě jakéhokoliv nádobí nepoužívejte pískové a abrasivní prostředky, předejdete tím poškození povrchu. Při velkém zašpinění nechte chvíli odmočit a následně použijte houbičku a šetrný saponát.
V naší nabídce ale není jen nádobí s nepřilnavým povrchem. Široký výběr nerezového nádobí s dvojitým dnem, které zaručí rovnoměrný ohřev a snižuje spotřebu, a zajímavá nabídka smaltovaného nádobí s tradičním i moderním designem, které patří do české kuchyně, ale hodí se i jako velmi vkusná dekorace doma nebo na chalupě
Pokud rádi i při vaření vypadáte dobře, koukněte na zajímavou nabídku kuchyňských chňapek a zástěr.
Při vaření přidávejte sůl až v okamžiku, kdy se začne voda vařit. Prodloužíte tím životnost nádobí.
Necháváte nákupy na poslední chvíli? Zarezervujte si svůj nákup v naší nejbližší prodejně Kitos a stavte se u nás. Nákup bude pro Vás připravený obratem