Hrnce a kastroly na vaření
Hrnce a kastroly na vaření jsou základními pilíři každé kuchyně. Bez kvalitního nádobí se neobejde kuchař začátečník ani profesionální kuchař, proto je v nabídce velké množství kuchyňského nádobí. Pro lepší orientaci při výběru máme pro Vás několik tipů a zajímavých inspirací
Nejprodávanější
Jaké nádobí vybrat a na co se nejlépe hodí?
- Hrnec – nádoba, kde je průměr dna menší než výška. Hodí na ohřev vody, přípravu polévek, vaření brambory, rýže, těstovin apod
- Kastrol – nízká nádoba s větším průměrem dna. Ideální na přípravu omáček a ohřev pokrmů. V nižších nádobách dochází k rovnoměrnému ohřevu připravovaných pokrmů
- Rendlík – menší nádoba s delší rukojetí. Vhodný na ohřev menšího množství pokrmů nebo na přípravu jíšky, vajíček nebo cibulky.
- Nerezové nádobí – kvalitní nerezové zpracování je zárukou dlouhověkosti. Vysoká odolnost proti poškození i teplotním změnám. Nerezové hrnce mají zpravidla dvojité dno, které zaručí rovnoměrný ohřev a zároveň snižuje spotřebu energie. Nádobí s nerez uchy jde použít i v troubě. Nerezové nádobí je vhodné na všechny druhy sporáku a to i včetně indukce. Jednoduchá údržba, vhodné i do myčky na nádobí.
- Smaltované nádobí – masivní kovové nádoby s kvalitní smaltovou vrstvou. Velký výběr barevných možností, motivů i tradičních barevných kombinací. Nádobí s motivy levandule nebo červené s bílým puntíkem jsou opravdovou českou klasikou. Smaltované nádobí lze požívat i v troubě a je vhodné na všechny typy sporáku a to i včetně indukce. Kvalitní smaltované nádobí je velmi odolné, při prudkém nárazu se ale může smalt odštípnout. Jednoduchá údržba, vhodné i do myčky na nádobí.
- Nádobí s nepřilnavým povrchem – kovové nádoby s nepřilnavou povrchovou úpravou umožňují použití velmi malého množství tuku. Zároveň je nádobí odolné proti připálení. Velmi snadná údržba. Při přípravě pokrmů v nádobě s nepřilnavým povrchem buďte opatrní a používejte jen šetrné náčiní.
- Nádobí do mikrovlnné trouby – nádoby z prvotřídního plastu vhodné pro ohřev v mikrovlnné troubě. Nádobí s víkem lze použít i jako dózu do lednice. Jednoduchá údržba, vhodné i do myčky na nádobí.
Všechny hrnce i kastroly v nabídce jsou vhodné na sklokeramický, elektrický i plynový sporák, pokud ale máte úspornou indukční plotýnku, pak potřebujete nádobí vhodné na indukci. Hrnce na indukci jsou ale vhodné na všechny druhy sporáku.
PÁR DOBRÝCH RAD A TIPŮ
Hrnce i kastroly jsou většinou dodávány včetně poklice, pokud ale potřebujete náhradní, pak koukněte na výběr náhradních skleněných pokliček.
Na plynovém sporáku buďte opatrní při nastavování plamene. Pokud máte nádobí s plastovými uchy a nastavíte velký plamen, může dojít k poškození ucha.
Při vaření přidávejte sůl až v okamžiku, kdy se začne voda vařit. Prodloužíte tím životnost nádobí.
K údržbě jakéhokoliv nádobí nepoužívejte pískové a abrasivní prostředky, předejdete tím poškození povrchu. Při velkém zašpinění nechte chvíli odmočit a následně použijte houbičku a šetrný saponát.
Necháváte nákupy na poslední chvíli? Zarezervujte si svůj nákup v naší nejbližší prodejně Kitos a stavte se u nás. Nákup bude pro Vás připravený obratem.