Pánve a pánvičky
Kvalitní pánev se stala nepostradatelným pomocníkem v každé kuchyni. Bez pánvičky si snad už nikdo nedokáže představit domácnost. V pánvi se dají připravit jak tradiční česká jídla tak i dobroty z celého světa. S ohledem na široké využití pánve je v nabídce velký výběr velikostí, použitých materiálů i speciálních tvarů. Jakou pánev tedy vybrat?
- Univerzální pánve
- Pánve na lívance a palačinky
- Pánve wok
- Pánve na indukci
- Pánve s nepřilnavým povrchem
- Levné pánve
- Náhradní poklice
Nejprodávanější
Jaká pánev je ta správná?
- Mini pánvička ⌀ 14 cm je vhodná na malou porci vajíček, volské oko nebo lívanečky
- Malé pánve ⌀ 20 – 24 cm jsou ideální pro malou rodinu nebo na přípravu menších porcí
- Střední pánve ⌀ 28 cm ocení čtyřčlenná rodina. Jedná se o nejvyužívanější a nejběžnější rozměr pánve
- Nízké pánve jsou nejlepší na přípravu palačinek. Pánev na palačinky umožňuje snadné obracení pokrmů během přípravy
- Klasické pánve mají zcela univerzální využití a dají se prakticky použít na vše
- Hluboká pánev je skvělá jak při smažení, kdy budete mít díky vyšším okrajům méně zašpiněnou kuchyni, tak i při dušení nebo přípravy zeleniny
- WOK pánev je ideální na přípravu asijské kuchyně
- Grilovací pánev s žebrovaným dnem se hodí na přípravu steaků nebo grilovaného masa i zeleniny
- Pokud milujete lívance, pak musíte mít svou pánev na lívance. Lívanečník se čtyřmi nebo až sedmi oky urychlí a zjednoduší přípravu lívanců nebo volského oka
- Pánev s keramickým povrchem jsou velmi vyhledávané díky dokonalé nepřilnavosti. Lze na nich používat i podstatně méně tuku, pokrmy jsou tedy zdravější. Další velkou výhodou je i velmi snadná údržba.
- Litinová pánev je těžší, ale o to víc odolná. Tělo pánve rovnoměrně a lépe rozvádí teplo, déle i udrží teplotu
- Hliníková pánev je lehká a velmi dobře se s ní manipuluje. Tělo pánve velmi rychle rozvádí teplo po celé ploše
- Nerezová pánev je velmi odolná i proto je oblíbená mezi profi kuchaři.
Všechny pánve v nabídce jsou vhodné na sklokeramický, elektrický i plynový sporák, pokud ale máte úspornou indukční plotýnku, pak potřebujete pánev na indukci.
Jestli využíváte pánev jen velmi zřídka, koukněte se na výběr levných pánviček. Budete mile překvapený nejen nízkou cenou, ale i perfektní kvalitou
PÁR DOBRÝCH RAD A TIPŮ
Při přípravě pokrmů na pánvi jistě využijete praktickou skleněnou poklici. Dušení, vaření nebo jen ochrana dobrot bez přesně padnoucí poklice ani nejde
Na zapékaní v troubě používejte jen pánve s nerez rukojetí.
Během vaření na pánvičce s nepřilnavým povrchem je lepší používat šetrné kuchařské náčiní ze dřeva, silikonu nebo melaminu. Předejdete tím zbytečnému poškrábání a prodloužíte životnost.
Vzhledem k tomu, že jsou všechny pánve vhodné i do myčky na nádobí, jejich údržba je velmi snadná. Pokud myjete nádobí ještě v ruce, nepoužívejte na pánve s nepřilnavým povrchem drátěnky. Stačí jen omýt houbičkou a saponátem.
Při skladování pánviček používejte proložky. Když budete na sebe pánve štosovat, můžete nevědomky poškrábat povrch
Zde máme pro Vás pár dalších rad, tipů a inspirací při výběru nové pánve.
Vaření ale nejsou jen pánve a pánvičky. V kuchyni nesmí chybět ani pořádný hrnec, kastrol na omáčku nebo malé rendlíky.
Necháváte nákupy na poslední chvíli? Zarezervujte si svůj nákup v naší nejbližší prodejně Kitos a stavte se u nás. Nákup bude pro Vás připravený obratem.